Vegán Csicseriborsó Curry

Máj 31, 2024 - 22:55
 0
Vegán Csicseriborsó Curry

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 evőkanál gyömbér, reszelve
  • 2 evőkanál curry por
  • 1 konzerv kókusztej (400 ml)
  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g), leszűrve és átmosva
  • 1 közepes édesburgonya, kockára vágva
  • 1 közepes sárgarépa, karikára vágva
  • 1 konzerv paradicsom (400 g)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss koriander, aprítva

Elkészítés:

  1. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
  2. Add hozzá a curry port, és pirítsd további 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
  3. Öntsd hozzá a kókusztejet és a konzerv paradicsomot, majd keverd jól össze.
  4. Add hozzá az édesburgonyát, a sárgarépát és a csicseriborsót. Sózd és borsozd ízlés szerint.
  5. Főzd közepes lángon kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  6. Tálaláskor szórd meg friss korianderrel.

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow